Eat Your Heart Out: jongeren en
de challenges in de agrifood sector

Eat Your Heart Out: jongeren en de challenges in de agrifood sector

Tijdens Eat Your Heart Out op maandag 16 oktober – Wereldvoedseldag – wordt een volgende stap gezet in het betrekken van jongeren en jong ondernemerschap bij de toekomst van agrifood in Nederland en voedselzekerheid internationaal.

Xander Beks, voorzitter van de Stichting Tasty Green Lifestyle Experience (TGLE) en initiatiefnemer van Eat Your Heart Out: “We werken voor dit doel nauw samen met de Nederlandse vertegenwoordiging van de Food and Agricultural Organization of the United Nations (FAO) in Rome, Hans Hoogeveen. We formuleren challenges de we samen met jongeren (via het onderwijs) oppakken. Op maandag 16 oktober gaan jongeren met bedrijven aan tafel in AgriFood Plaza, het hart van de onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch. Ze gaan in dialoog, committeren zich aan een challenge of stellen zelf een challenge voor waarmee ze aan de slag gaan. EYHO zet het traject dat we hier op gang brengen na Wereldvoedseldag door.”

Met en door jongeren

“Tijdens EYHO tekenen we de samenwerking met GrowCampus. En we lanceren dit jaar het platform www.wereldvanvoedsel.nl, door jongeren zelf gebouwd een daarmee een aantrekkelijke plek om op hun eigen manier kennis te maken met de wereld van voedsel en de challenges die daarmee gepaard gaan. Op dit platform vinden jongeren straks ook mogelijkheden voor stages en afstudeeropdrachten, die we als EYHO faciliteren.”

Volop uitdagingen

“De challenges voor de jongeren worden tijdens EYHO op 16 oktober gedeeld, via storytelling aan tafel. Tijdens de maaltijd betrekken we, live, jongeren uit de rest van de wereld. Met hen trekken we na Wereldvoedseldag samen op, vanuit EYHO.

EYHO heeft ook zijn eigen challenge, namelijk de bijeenomst uitbouwen tot hét festival op Wereldvoedseldag binnen de Dutch Agri Food Week, waar jongeren kennis maken met de wereld van voedsel en geactiveerd worden om bij te dragen aan het oplossen van uitdagingen in de agrifood sector. Gedurende het jaar komt dit thema steeds terug, onder andere op Greentech in 2018, maar bijvoorbeeld ook op bestaande festivals in Brabant.”

Volg EYHO op www.wereldvanvoedsel.nl