Een week lang Voedsel & Gezondheid

Klasseboeren DAFW

Kom kijken, luisteren, ruiken en proeven!

 Ruim een week toont de hele agrifood sector wat hij in huis heeft. Aan iedereen die meer over voedsel wil weten.

Dutch Agri Food Week vindt plaats van 9 tot 19 oktober op verschillende locaties in heel Nederland. Tijdens dit landelijke podium van en voor de agrifood sector staan landbouw en voedsel in de belangstelling. Boeren, tuinders en voedselverwerkers tonen wat ze doen. Ze openen hun deuren en presenteren zich op evenementen. Zo maakt de hele voedselketen, van grond tot mond, een verbinding met de samenleving.

Tijdens Dutch Agri Food Week toont de hele agrifood sector wat hij in huis heeft

Iedereen met interesse in voedsel is welkom: van boer tot consument, van wetenschapper tot kok, van beleidsmaker tot winkelier. Want de Nederlandse voedselketen is met recht trots op de economische kracht, de innovaties en vooral de diversiteit aan gezonde producten die de keten met gezamenlijke inspanningen voortbrengt.

Het motto van Dutch Agri Food Week luidt: ‘Good food, Better world’. Dit jaar staat het belang van een gezonde samenleving centraal. Het thema voor 2017 is daarom: ‘Voedsel & Gezondheid’.

Een greep uit het programma

Het programma is nu nog volop in ontwikkeling en omvat in oktober tal van activiteiten en evenementen. Om alvast wat voorbeelden te noemen: er zijn kookwedstrijden met kinderen, maar ook informatie over gezond ouder worden. Er zijn lezingen en debatten met wetenschappers, studenten en professionals uit de agrifood sector. Ook zijn er open dagen bij boeren en tuinders en voedselverwerkers.

Het jaarcongres van de FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) vindt tijdens deze week plaats. Boeren komen bij elkaar over specifieke onderwerpen uit hun vakgebied. Er is een Food Film Festival; er zijn Food Inspiration Days voor professionals uit de horeca en foodservices en ook allerlei activiteiten rond Wereldvoedseldag zijn onderdeel van Dutch Agri Food Week. Kortom, een bruisend en gevarieerd programma.

Dutch Agri Food Week wil iedereen laten kennismaken met de sector die deze gezonde producten voortbrengt. Consumenten, ondernemers, maar ook studenten en potentiële werknemers. Want de agrifood sector is veelzijdig en vernieuwend met een keur aan afwisselende en uitdagende carrièremogelijkheden.

Het nationale podium voor de agrifood sector

Dutch Agri Food Week heeft de ambitie uit te groeien tot het nationale podium voor de Nederlandse agrifood sector.

De eerste editie vond plaats in 2015 op initiatief van de Topsector Agri&Food en vier Nederlandse regio’s. In 2016 werd Dutch Agri Food Week bezocht door ruim 30.000 bezoekers, verdeeld over meer dan 100 evenementen, georganiseerd door 300 betrokken organisaties.

Meer weten over Dutch Agri Food Week? Kijk op  www.dutchagrifoodweek.nl