De uitgangspunten van DAFW 2017

Van 9 tot en met 19 oktober 2017 staat in heel Nederland voedsel en gezondheid centraal tijdens de derde editie van Dutch Agri Food Week. Van boer tot voedselproducent, van kok tot wetenschapper, van supermarkt tot overheid; tijdens Dutch Agri Food Week laten zij zien hoe ze werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van grond tot mond nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Vorig jaar trok Dutch Agri Food Week zo’n 30.000 bezoekers met 100 activiteiten en events verspreid over Nederland. In Noordoost-Brabant wisten meer dan 3000 bezoekers hun weg te vinden naar 20 evenementen in de regio.

Circulariteit, technologie, gezond waarde(n)vol voedsel en gastvrijheid:
de speerpunten van AgriFood Capital

 

Circulariteit, technologie, gezond, waarde(n)vol voedsel en gastvrijheid: dat zijn de speerpunten van AgriFood Capital. Hierin willen we de allerbeste zijn. Vóór alles hebben deze thema’s een stevige link met innovatie in agrifood. Dat is immers waar onze regio sterk in is, en wat we samen willen uitdragen. Alle events die agrifood innovaties in onze regio zichtbaar maken zijn dan ook van harte welkom op het podium van Dutch Agri Food Week in Noordoost-Brabant. Samen bekijken we hoe de formule van 2017 het beste voor iedereen kan werken.

 

Meedoen?

Organiseert u een eigen event, wilt u aanhaken bij een bestaand event of heeft u een idee en wilt u daarover met ons gedachten wisselen? Kortom: heeft u interesse om mee te doen? Neem contact met ons op!

AgriFood Capital mede-grondlegger van de Dutch Agri Food Week

AgriFood Capital is één van de grondleggers van dit nationale podium voor innovatie in de agrifood sector. Nederland is wereldwijd koploper in agrifood, met zijn hoge productiviteit, uitstekend renderende export en misschien wel de beste boeren ter wereld. Nergens anders is het agrifood cluster zó compleet en van zo’n hoogwaardige kwaliteit als in Noordoost-Brabant. Op het gebied van voedselproductie is de regio toonaangevend met 3.600 agrifood bedrijven, ruim 37.000 banen, een bruto regionaal product van 23 miljard euro en een exportwaarde van 4,3 miljard euro.

Wat ligt er morgen op ons bord?

En toch: het moet anders. De groeiende wereldbevolking vraagt om meer, de overbelaste aardbol vraag om minder. De marges in veel sectoren staan al langere tijd onder druk. De consument wordt zich steeds bewuster van wat hij eet en wil weten waar zijn voedsel vandaan komt.

Wat ligt er morgen op ons bord? is dan ook de vraag die centraal staat in onze regio tijdens Dutch Agri Food Week. En ook: welke vraagstukken, uitdagingen én mogelijke oplossingen brengt dat met zich mee? Tijdens de Week kunnen professionals en consumenten zien, horen, ruiken, voelen en proeven hoe de toekomst van ons voedsel eruit ziet én de makers ontmoeten. Er vinden in onze regio tal van inspirerende evenementen plaats.

De ambitie van AgriFood Capital

Samen met onze partners van het eerste uur Food Valley NL, Greenport Westland-Oostland, Brightlands Greenport Venlo en de Topsector Agri&Food zijn we aan de slag voor de komende editie van Dutch Agri Food Week, van 9 t/m 19 oktober 2017.

 

Voor het derde achtereenvolgende jaar laten we tijdens Dutch Agri Food Week zien hoe de agrifood sector bruist en hoe partijen in Noordoost-Brabant succesvol werk maken van vernieuwing in de sector. AgriFood Capital wil Noordoost-Brabant laten excelleren als dé topregio in agri en food. Tijdens Dutch Agri Food Week laten we onze authenticiteit, autoriteit en ambitie zien op het gebied van circulariteit, technologie, gezond waarde(n)vol voedsel en gastvrijheid.

We vertalen dat als volgt in ons programma:

No Time To Waste (ma 9-10). Een dag in het teken van circulariteit in agrifood met bijzondere aandacht voor Voedselverspilling.

Technology Impact Day (di 10-10). Welke rol speelt technologie, nu en in de toekomst, bij het maken en consumeren van voedsel.

Be Healthy Day (woe 11-10). Over gezond en waarde(n)vol voedsel.

Hospitality Day (do 12-10). De bekende Brabantse gastvrijheid staat centraal.

Meedoen of meer weten?

Wilt u meer weten over de activiteiten van AgriFood Capital tijdens Dutch Agri Food Week?
Organiseert u zelf een activiteit die past binnen de uitgangspunten en het programma van Dutch Agri Food Week?
Of heeft u een idee voor zo’n activiteit?
Neem dan contact met ons op. We praten graag met u verder.

Kijk hier voor meer informatie over de events die AgriFood Capital organiseert.

Hier vindt u het complete programma van Dutch Agri Food Week 2017, inclusief alle activiteiten in Noordoost-Brabant.

Het laatste nieuws over DAFW vindt u hier.